Aansprakelijkheid: voorkomen én genezen

Wist je dat bijna elke Nederlander minstens één keer in zijn leven met een gerechtelijke procedure te maken krijgt? Voor ondernemers ligt dit aantal zelfs nog hoger. Bij aansprakelijkheid geldt hetzelfde als bij de dokter: ‘voorkomen is beter dan genezen’. En... genezen is vaak ook mogelijk.

Als je als ondernemer contracten sluit, is het cruciaal om algemene voorwaarden op te stellen die aansluiten bij jouw bedrijfsvoering. Veel aansprakelijkheden kunnen hiermee worden uitgesloten en dus voorkomen, vooral bij zakelijke contracten tussen bedrijven (business-to-business). Voor contracten met consumenten gelden strengere regels, dus het is belangrijk om hiervan goed op de hoogte te zijn.

Heb je eenmaal een juiste set algemene voorwaarden? Zorg dan dat je deze ook op de juiste manier communiceert met je klant; anders heb je er niets aan! Helaas zien wij in de praktijk dat dit nog regelmatig misgaat. Laat je daarom goed adviseren over de juiste wijze van de zogenoemde ‘terhandstelling van de algemene voorwaarden’.

Ben je al te laat om een aansprakelijkheidskwestie te voorkomen? Geen paniek; er zijn vaak nog genoeg mogelijkheden om de schade te beperken. Ben je aansprakelijk gesteld? Dan is het altijd verstandig om je hierbij te laten adviseren. In tegenstelling tot een verkoudheid, gaat een aansprakelijkheidskwestie namelijk vaak niet vanzelf over.

Wil je als ondernemer aansprakelijkheid voorkomen of genezen? Kom gerust langs voor een vrijblijvend intakegesprek op één van onze vestigingen.